Till sidans innehåll
Languages

Hej Jag heter Stefan Patriksson

Jag jobbar på Arla Plast i Borensberg som maskinförare.

[Yrkesambassadör Östergötland]

Mina intressen under min uppväxt har nog alltid varit teknik och se hur saker och ting fungerar. 

Jag var väldigt skoltrött när jag skulle välja gymnasium, så jag ville ha något praktiskt att göra. Det tyckte även mina föräldrar var klokt, istället för att inte göra någonting så ville de att jag valde något partiskt. Eftersom jag var väldigt skoltrött så fick jag välja bland det som fanns att välja på. Jag valde då att bli svetsare, och den utbildningen gick jag i Motala.

Efter gymnasiet så ville jag gärna resa runt och uppleva lite annan miljö och se hur det fungerade på andra ställen. Sen var planen att plugga vidare till något annat och jag började på en folkhögskola. Det var en jättebra studieform som jag kunde använda mig av tycker jag. Det gav mig väldigt mycket och det var jättekul att plugga där. 

Idag jobbar jag som maskinförare, eller operatör som det heter. Mitt jobb går ut på att övervaka. Övervaka så att allt fungerar. Så det man gör är att gå ganska mycket runt omkring och kollar så att allt fungerar. Vi jobbar i grupp så man måste samarbeta väldigt mycket för att det ska fungera, annars finns det saker som inte blir gjorda och då kan det bli mycket strul runt omkring. Det blir väldigt socialt när man är några stycken som jobbar tillsammans, så det är en väldigt stor fördel tycker jag. Sen har vi jättebra tider här tycker jag. Man jobbar strax över tolv timmar, men inte varje dag, utan du gör det i snitt tre gånger i veckan. Resterande tid är du ledig. 

I mitt arbete är det jag som godkänner själva produkten som vi tillverkar, som man säger. Så jag får kolla kvalitén och godkänna den innan den lämnar fabriken. 

[Mina bästa egenskaper:

  • flexibel 
  • Initiativtagare
  • Stresstålig
  • Social
  • Trevlig]

Jag har ganska stor nytta av mina egenskaper just här för att det är väldigt varierande. Dels behöver du vara stresstålig då det kan hända mycket på en och samma gång, och då, liksom, det blir inte bättre av att du stressar, utan du måste ta det lugnt ändå. Sen behöver man vara initiativtagare då det kan gå ganska snabbt när det händer grejer och då kan du inte bara stå och inte göra något, utan du måste vara framåt och flexibel. Ena sekunden kan du ta det ganska lugnt och sen måste du göra jättemycket. Så de egenskaperna får du jobba på hela tiden. Jag hade de egenskaperna litegrann när jag började men de har utvecklats enormt sen jag började här. 

Det viktigaste i mitt jobb är att känna att jag får utvecklas och det tycker jag att jag har fått göra här på Arla. Jag började som support sen har jag sakta men säkert lärt mig nya grejer tills att jag har blivit maskinförare idag. 

[Industridag Östergötland

www.industridag.se]

Senast uppdaterad: 15 februari 2023, 16:50